Digger focaccia,
og denne er super enkel å lage!
Smaker utrolig godt gjør den også ;-)
FOCACCIA
3 dl lunkent vann
25 g gjær (jeg bruker tørrgjær)
1 ts salt
1 ss honning
3 ss olivenolje
ca 7 dl hvetemel
Jeg slenger egentlig bare alt oppi bakebollen, starter med gjær, vann, honning, olivenolje, salt og mel,
og rører alt sammen.
Deigen skal være litt klissete.
Heves i ca 45 min, eller hvis du har dårlig tid som jeg ofte har når jeg plutselig får lyst på focaccia,
sett bakebollen i vannbad og la den heve til dobbel størrelse.
Splæsj litt olje på en bakeplate eller langpanne.
Fordel deigen utover, bruk gjerne en slikkepott.
Så skal den egentlig etterheves i 25 min, men det har jeg sjelden tid til.
Jeg synes brødet blir smashing uansett :-D
Bland olje, finhakket hvitløk og persille (gjerne tørket),
og fordel dette utover deigen.
Stekes på 220 C i 15-20 min.
Håper det smaker!
Åhhh, om jeg fikk lyst på focaccia! Litt sent nå, men snart må det lages igjen. Faktisk bare en uke siden sist, men dette blir man ikke lei! Nam*
SvarSlettKos deg. klem
naaaaam!!!! Det så godt ut.. kanskje jeg bør prøve meg på det idag?:-) takk for tips :-) bra blogg du har :-) klemmer
SvarSlett