søndag 2. januar 2011

Creme bruleè


På nyttårsaften hadde vi et vennepar på besøk,
og menyen var som følger;
nachos, enchiladas med ris ++
og creme bruleè til dessert!
Kanskje ikke den mest tradisjonelle menyen,
men enkelt og veldig godt!


Vi var så heldige å få både former og brenner til jul,
men brenneren sluttet å virke nesten med engang!!!
Men heldigvis fungerte det veldig fint å sette
de inn i ovnen igjen og med full guffe på grillen!
Det smakte rett og slett himmelsk!

CREME BRULEÈ
1 stk vaniljestang
2 dl kremfløte
2 dl melk
75 gr sukker
4 eggeplommer
75 gr brunt sukker

Begynn med å snitte vaniljestangen på langs
og skrap ut frøene.
Kok opp fløte, melk, sukker,
vaniljestangen og frøene.
Avkjøl!

Deretter pisker du sammen eggeplommene, 
og tilsetter melkeblandingen
samtidig som du rører godt!

 Blandingen skal siles og
helles over i  6 stk ildfaste former.
Sett formene i en dyp langpanne,
og hell i vann opp til ca. 1/3 av formene.

Stek i ovnen på 150 grader,
i ca. 30-40 minutter!
Bruleèn skal kjennes litt fast når du trykker lett på den.
Avkjøl litt og dryss på et tynt lag med brunt sukker!
Sett desserten under grillelementet i ca. 2-3 min,
mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell.

Lykke til!



4 kommentarer:

  1. Å d hørtes utrolig godt ut!kan bli litt lei av den tradisjonelle julematen også,så dette var absolutt et godt alternativ:D

    SvarSlett
  2. Bruleè er en sikker vinner her i huset!
    Jeg kan veldig få desserter og faller nesten alltid tilbake på denne.. Nå har jeg gjort det så mange ganger at jeg bare slumper i vei - og det blir fortsatt godt.. ENklet og himmelsk spør du meg!!!
    Og under grillen i ovnen funker fett! På lik linje med brenner!

    Håper formen din, om enn ikke er bra, så grei?! KLemmer

    SvarSlett
  3. Mmmm - høre deilig ut og desserten ser bare nydelig ut - min absolutte favoritt :)

    Skal prøve oppskriften din neste gang :)

    Nyt inngangen på det nye året!

    Klem fra Tove

    SvarSlett
  4. Deilige desserter kan man ikke få nok av ;)

    Håper alt er bra med deg og mageboeren.
    Klem fra meg.

    SvarSlett