onsdag 14. mars 2012

Et lite middagstips


I dag har vi hatt Toro Thai kyllinggryte til middag, 
har du smakt det?
Jeg er veldig glad i asiatisk mat og dette kan definitivt anbefales!


Helt greit å ty til Toro iblant synes jeg, 
og ihvertfall når det smaker så godt!
Ved siden av hadde vi salat, ris, youghurt dressing, peanøtter og naanbrød...


NAAN
 1 pk tørrgjær
4 ss lunken melk
2 ss sukker

450 g hvetemel
1/2 ss bakepulver
1/2 ts salt
2 dl matyoughurt
1 dl mek
1 egg
2 ss smeltet smør


Først skal man blande gjær, lunken melk og sukker i en bolle. Så skal dette stå noen minutter til det visstnok begynner å skumme! Jeg syntes aldri det begynte å skumme, men det ble bra resultat til slutt 
så sikkert ingen krise...

Hell alt det tørre i en bakebolle, 
deretter tilsetter du gjærblanding, melk, egg, smør og yoghurt!
 Kjør alt sammen til en blank og smidig deig i en kjøkkenmaskin.

Deigen skal heves på et lunt sted til dobbel størrelse.
Jeg trengte kun bittelitt mel til utbaking!
Del deigen i emner som du kjeveler ut til ca.3-5 mm høyde.

Brødene stekte jeg i ovnen på grillfunksjon og maks varme.
La brødene rett på bakeplata som hadde stått i ovnen hele tiden, 
og snudde brødene når de var blitt gyldne på den ene siden!
Viktig å følge godt med, 
for her går det unna...

Oppskriften fant jeg på Trines MATblogg!





10 kommentarer:

  1. Såå kjekt med middagstips...blir ofte det samme igjen og igjen!! ;-)
    Nan-brødene skal prøves!!
    Fin kveld til deg!!
    klm ingrid l

    SvarSlett
  2. Mmmh, høres digg ut :)
    Kanskje det havner på middagsmenyen neste uke...

    Fine bilder på forrige innlegg!

    *onsdagsklemmer*

    SvarSlett
  3. Hei på deg søta
    Toro er kjekk å ha, denne uken har det blitt mye halvfabrikata på meg.
    Ha en fortsat fin deg
    Klem
    Liza

    SvarSlett
  4. Veldig greit å kunne ty til pose-middager innimellom. Det er ofte mye som skal gjøres så gode og raske middager er supert. Naan-brødene dine så helt nydelige ut - takk for at du deler oppskriften, den skal prøves. Kan tenke meg dette ble en super middag som store og små likte :-)

    Ha en fin helg!

    Klem
    Netta

    SvarSlett
  5. Hei Karianne:)

    Poser er helt greit innimellom, grytene til Toro er fine å bruke som sauser også:)
    Vi spiser mye indisk og har alltid Naan-brød til. Neste gang skal jeg prøve oppskriften din og lage selv - jeg bruker nemlig pose til det også jeg;)

    Takk for at du er med hos meg. Siden du har "full pott" har du seks lodd, ikke tre. Jeg passer på når jeg teller opp, lykke til:)

    Ha en fin kveld,
    klem
    Hanne:)

    SvarSlett
  6. Det hørtes godt ut :)

    Fineste fredagen til deg, nyt den og kos deg, det er deg vel unt.
    Jeg er på vei til 250kvm stor interiørbutikk på Moi og jeg gleder meg stort :)
    Smil og klem

    SvarSlett
  7. Tusen takk for flott middagstips ;-) Alltid kjekt å få noen middagsråd ;-) Spiser masse kylling, så dette må prøves ;-)

    Ha en finfin kveld - og en riktig god helg!

    Klem

    SvarSlett
  8. Mmm.. Dette hørtes skikkelig digg ut!
    Naan brød har jeg ikke laget fra bunnen av før.. så det skal jeg jammen meg prøve neste gang!

    Ha en fantastisk fin helg!
    Klem fra Kjersti

    SvarSlett
  9. Hej Karianne
    mange tak for dit besøg - det var da hyggeligt du lige kiggede forbi :)
    Ih - der sker så meget på din blog, hvor spændende.
    Btw: jeg elsker hvidløgsnaan og naan med kokos og rosiner , men har endnu ikke selv kastet mig ud i at bage det. Men det lyder jo ikke så svært - eller?

    Du må ha en vidunderlig weekend.
    Kærligst
    Natalie

    SvarSlett
  10. Hei Karianne :)
    Elsker slik mat, og har mange ganger
    dette til middag - men takk for tips
    til tilbehør :) Naan brød er nydelig
    godt ღ Så flott det ble også etter at
    du snudde om på stua, ble større ja
    Tusen takk for koselig kommentarer,
    setter virkelig stor pris på dem alle
    Ønsker deg en fortsatt fin søndag og
    helg... Stor klem fra Mette

    SvarSlett