mandag 8. oktober 2012

Rundstykker med parmesan


Jeg fant et stykke med parmesan i kjøleskapet som det var påtide å bruke,
og da ble det tilfeldigvis rundstykker med parmesan.
Disse ble veldig saftige og gode,
og her kommer selvsagt oppskriften...


PARMESAN RUNDSTYKKER
1 pk tørrgjær
2 ss smeltet smør
4 dl lunket vann/melk
1 ts salt
ca. 10 dl hvetemel
ca. 200 gram reven parmesan


Hell alt det tørre i bakebollen.
Deretter smelter du smøret og har i lunket vann.
Elt deigen sammen i en kjøkkenmaskin,
og tilslutt tilsetter du den revne parmesanen.
 

La deigen heve under plast til dobbel størrelse.
Trill ut rundstykkene og la disse etterheve i ca. 30 min.
Pensle med egg/vann/melk.
og strø gjerne litt parmesan over før steking.
Rundstykkene steker du på 240 grader i ca. 8 min. 
Håper det smaker!


7 kommentarer:

  1. Nå fikk jeg skikkelig lyst på nystekte hjemmelagede rundstykker mmm
    Klem Mette

    SvarSlett
  2. Åh, du er så flink på kjøkkenet! Du tryller jo fram de herligste "bakster" ;-) Nam, nam, nam!

    Så flott at du vil bli med på bloggtreff ;-) Det blir nok et lite - men koselig ;-)- treff med mye skravling, god mat og kanskje litt shopping i den fine butikken i det utrolig koselige huset til Merete ;-)

    Vi kommer tilbake med dato - og håper det passer ;-)

    Ha en finfin kveld!

    SvarSlett
  3. De så kjempegode ut!!
    Alltid godt med fersk gjærbakst!!
    Superfin kveld til deg,klm ingrid l

    SvarSlett
  4. Åh, dei bollane såg gode ut. Om eg setter godviljen til i morra, så kan det vere at familien her og får smake gode bollar til lunsj. ;)

    Takk for at du deler oppskrift.

    SvarSlett
  5. Så mye deilig gjærbakst du lager Karianne. For en som ELSKER gjærbakst, men som prøver å unngå brød en periode, er jo dette rene torturen - hi, hi ;-) Disse så helt fantastiske ut, sikkert nydelig til suppe og gryteretter.

    Ha en fin kveld!

    Klem
    Netta

    SvarSlett
  6. Disse så bare utrolig gode ut, har sjelden parmesan liggende men nå tror jeg at jeg må ut å kjøpe! Takk for at du deler oppskriften:)

    SvarSlett
  7. tusen takk for hyggelige ord inne hos meg :-)

    ble imponert over så perfekte runde boller du lager...dem så veldig luftig og gode ut :-)...jeg har en parmesan liggende og skulle blitt brukt...nå vet jeg hvordan :-)

    klem tone

    SvarSlett