søndag 14. april 2013

Minipai med chorizo


Jeg lagde stort sett all maten på festen vår i går, 
og fikk masse skryt for blant annet disse!
Inspirasjon fant jeg på Trines matblogg
men jeg har modifisert oppskriften noe slik at den passet meg bedre.
Oppskriften under er til 12 stk minipaier...


MINIPAI MED CHORIZO
 1 ferdig paibunn fra f.eks Tine
2 små rødløk i tynne skiver
1 pose babyspinat (65 g)
ca.70g vellagret Jarlsbergost
4-6 soltørkede tomater
100 g chorizopølse
2 egg
0,75 dl matfløte
salt og pepper
ramsløk/gressløk

Stikk ut sirkler som er litt større en muffinsformene på et muffinsbrett, bruk gjerne en kopp!
Paideigen dytter du godt ned, og opp langs kanten.
Bruk så en gaffel til å prikke små hull i bunnen.
 Forstek på 200 grader i 8 minutter eller til den er litt gyllen i kantene.

Rødløken lar du surre i litt olje slik at det blir blank og myk.
Deretter tilsetter du spinaten og blander det godt sammen.
Ta av pannen og ha i chorizopølse i små tynne biter og hakked soltørket tomat.
Fordel blandingen i paiskallene, og legg 2-3 osteterninger på hver pai.
Så visper du sammen egg, matfløte, salt, pepper og ramsløk/gressløk,
og heller blandingen forsiktig over slik at det ikke renner for mye på ut på kantene.

Paiene stekes på midterste rille i 10-12 min på 200 grader.

Håper det smaker!



2 kommentarer:

  1. Disse så helt fantastiske ut - nå fikk jeg skikkelig vann i munnen. Jeg elsker mini-paier og har selv laget noen med karamelisert løk og bacon, veldig greit å lage og de smaker himmelsk. Så flink du har vært som laget all maten til festen deres. Jeg elsker tapas og lager nesten alltid småretter når vi får besøk av venner og kjente, da er mini-paier et must.

    Ønsker deg en fin uke!

    Klem
    Netta

    SvarSlett