fredag 1. mars 2013

Indisk på menyen


Jeg elsker indisk mat
Og spiser det stort sett kun hvis vi er ute å spiser,
men det kan vi jo ikke drive med støtt og stadig!
Derfor har jeg pøvd meg litt hjemme,
og dette kan anbefales - ganske så enkelt er det også...


CHICKEN TIKKA MASALA
Marinade:
1 dl yoghurt naturell
2 fedd reven hvitølk
1 ss reven ingefær
3 ss sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts chilipulver
1/2 ts malt koriander
1 ss frisk koriander
3 ts garam masala/tandoori masala
2-3 store kyllingfileter

Bland alle ingrediensene til marinaden sammen!
Del hver kyllingfilet i 4-5 biter og legg i marinaden.
Dette gjør du kvelden før, 
slik at kyllingen får stå i marinaden natten over!
Legg alt i en ildfast form og stek på miderste rille i 10 min på 225 grader.

Saus:
4 ss olje
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts malt muskatt
1 fedd reven hvitølk
1 ss reven ingefær
150 gram finhakket tomat
1 ss tomatpure
1/2 ts gurkemeie/indisk safran
salt og chilipulver
1 ss lett rømme
1 dl matfløte
Pynt med frisk koriander tilslutt

Fres olje, spisskummen og muskatt raskt sammen.
Tilsett hakkede tomater (sil av mestepartn av tomatjuicen!)
Deretter har du i hvitløk, ingefær, tomatpure og gurkemeie/indisk safran.
Rør godt sammen og la det koke noen minutter før du har i rømme og fløte!
Ha i kyllingen med marinade og alt.
Smak til med salt og chili, jeg liker det litt hot!
Pynt med frisk koriander før servering.


SEEKH KEBAB
1/2 kg kjøttdeig (gjerne av lam)
1 rød løk
 2 fedd hvitløk
 2-3 cm fersk ingefær
 1 rød chili
1/2 ts salt
1 ts chilipulver
1/2 ts gurkemeie/indisk safran
1 ts malt koriander
1 ts spisskummen
1/2 ts garam masala
Fersk hakket koriander

Del løk, hvitløk, ingefær og chili i passe store biter,
og mos det hele sammen i en stavmikser o.l
Ha blandingen i kjøttdeigen,
og tilsett krydder og den hakkede korianderen.
Bland det hele godt sammen.
Del deigen i 4 emner som du former som en pølse rundt hvert sitt grillspyd.
(Dette kan du også gjerne gjøre dagen i forveien!)
Stekes på rist på 250 grader i ca.25 min, snu spydene etter ca.15 min.
NB! Husk å legge et brett med bakepapir/folie under risten, slik at det ikke drypper ned i ovnen!


RAITA
200 - 300 gram yoghurt naturell
5-6 cherrytomater
1/4 agurk
1/2 rødløk
Frisk finhakket koriander
Salt og pepper
1/2 ts malt spisskummin

Skjær tomater, agurk og rødløk i bittesmå firkanter og ha det i yoghurten.
Bland inn koriander og spisskummin, 
smak til med salt og pepper.

Et must ved siden av dette er selvsagt mango chutney og naan!

Oppskriftene på Chicken Tikka Masala og Raita fant jeg på Trines Matblogg
og oppskriften på Seekh Kebab fant jeg her!
Alle er modifisert litt ettersom hva jeg hadde tilgjengelig av ingredienser og hjelpemidler.

Håper det smaker!



4 kommentarer:

  1. Så koselig en blogg du har! Det er mitt første besøk, men jeg kommer garantert innom igjen. :) Falt veldig for mange av dine kreative prosjekter, og lurer på om ikke gulvbelegg-restene våre kan få en renessanse etter å ha fått inspirasjon fra deg.. ;) Ha ei riktig fin helg :)

    SvarSlett
  2. så flink du er:) ha en god søndag:)

    SvarSlett
  3. Hei der!
    Så spennende oppskrifter! Elsker å lage mat, så denne sparer jeg på! Har bare spist indisk ute en gang, i Oslo.
    Veldig godt!
    Legger meg som følger:-)

    Siri

    SvarSlett
  4. Hei søte du!
    Indisk er mumsemat!

    Ikveld skal jeg bake 100 cupcakes til Kiwi, både spent og litt nervøs. Skummelt med sånne proffe kunder, men jeg skal nok få det til *blunke*

    Ønsker deg en alle tiders lille-lørdag!
    klem og smil
    -Maia

    SvarSlett