I går hadde vi 4-stjerners middag med gode venner!
Vi er fire par som på rundgang stiller med en tre retters meny inkludert drikke.
Veldig koselig og ikke minst mye god mat!
MENY
Potetsuppe med chorizo
Surret kalkunstek med blomkålpure og rødløkskompott
Mini pavlova med krem og friske bær
Borddekorasjon er selvsagt viktig,
og jeg satt natt til lørdag å perlet forbokstavene til gjestene i neonrosa.
Med dette bildet deltar jeg nok en gang på Fabelaktigs konkurranse
om å vinne et Nikon speilreflekskamera!
Ikke bare bare å skulle dekke til åtte,
når man stort sett har fire eller seks stk av ulike drikkeglass!
Men litt miks & match funker fint det også...
POTETSUPPE MED CHORIZO
4 sjalottløk
2 fedd hvitløk
40 g smør
400 gram mandel poteter evt. andre melne poteter
2 stk purreløk (kun det hvite)
2 liter kyllingkraft
2 dl creme fraiche
Salt og pepper
Garnityr:
400 g chorizopølse
Persille
Finnhakk sjalottløk og hvitløk og fres det mykt i smør.
Tilsett purreløk og poteter i terninger,
vend godt om og tilsett kyllingkraften!
Legg på lokk og kok opp på lav temperatur til potetene er møre.
Tilsett creme fraiche og bruk en stavmikser for å få suppen fin og kremete!
Smak til med salt og pepper.
(Eventuellt litt suppebuljong fra Maggi, avhengig av hva slags kyllingkraft som brukes!)
(Eventuellt litt suppebuljong fra Maggi, avhengig av hva slags kyllingkraft som brukes!)
Skjær chorizoen i små terninger og stek på lav temperatur!
Oljen som skiller seg ut bruker du som garnityr på suppen sammen med pølsebitene.
BLOMKÅLPURE
2 Blomkål
Matfløte
Smør
Salt
Del blomkålen i småbuketter og kok de møre i saltet vann!
Hell av vannet og kjør blomkålen med fløte og litt smør til en fin pure i en blender.
(Har ingen eksakt mengde på fløte og smør, men det er bare å prøve seg frem!)
Smak til med salt!
Jeg tilsatte også litt trøffelolje,
men man kan gjerne bruke parmesan, creme fraiche eller hvitløk for smakens skyld!
RØDLØKSKOMPOTT
4 rødløk
1,5 dl rødvinseddik
0,5 dl balsamicoeddik
2 dl brunt sukker
Salt og pepper
Skjær løken i tynne skiver og fres i litt smør.
Deretter tilsetter du sukkeret og edikkene.
Kok dette til løken blir litt sirupsaktig,
og smak til med salt og pepper!
NB! Alle oppskriftene er beregnet til 8 personer!
Flotte vert/vertinne gaver fikk vi også,
tusen takk!!!
Så genialt og koselig med 4 stjernes middag da. Høres ut som en veldig artig og morsom avtale. Mange gode oppskrifter her også ser jeg..
SvarSlettHa en fin kveld!
Klem
Herlig:) vi har bare snakket om det, men aldri blitt noe av:(
SvarSlettfår vann i munnen av menyen:)¨
Klem
Liza
Det må jo være kjempedeilig!!
SvarSlettHøres ut som det kan være ganske så spennende hver gang :-)
Klem fra meg :-)
Å herlig, gourmetmat er også en av livets store gleder for min familie! Den menyen høres kjempegod ut :) Ha en fortsatt finfin ukestart! Klemmer
SvarSlett