tirsdag 18. september 2012

Saft anno 2012


I sommer fikk vi plukket litt rips, bringebær og markjordbær,
dette gikk rett i frysen i påvente av å bli til saft!
Fredagskveld tok jeg ut de frosne bærene...
Bær som har vært frosne slipper mer saft!


Lørdag knuste jeg bærene med en potetstamper, 
og tilsatte vann.
1 kg bringebær/jordbær = 4 dl vann,
og 1 kg rips = 6 dl vann


Så lot jeg det stå i kjøleskap i 2 dager!
Og mandagkveld kunne jeg begynne å sile saften gjennom et klede...


Tilslutt blandet jeg inn sitronsyre og sukker!
25 gram sitronsyre,
og ca 700 gram sukker per liter ferdig saft.


Den ferdige saften heller du over på rene flasker, 
og fryser ned til du trenger den.


1 flaske med ripssaft, 
og 1 flaske med bringebær og markjordbærsaft ble det denne gangen!
+ nesten en halvflaske med blandingssaft som vi skal kose oss med fremover...

Så nå vet du hva du bør gjøre med alle bærene du plukket i sommer, 
og la i frysen i påvente av noe godt ;)



2 kommentarer:

  1. Fristende. Velig godt med råsaft på den måten du lager den. Må drikkes med høytid.... D

    SvarSlett
  2. Fikk helt vann i munn jeg nå. Hjemmelaget saft er det aller beste!

    Ønsker deg en strålende helg!

    Klem,
    AW

    SvarSlett